Site Overlay

Ajatuskatkoksia-podcast

Osana Laajasalon opiston audiotuotantoa suunnittelin ja tuotin podcast-sarjaa. Ajatuskatkoksia-sarjassa on tarkoitus perehtyä älylaitteiden ja digitalisoitumisen terveysvaikutuksiin ja varsinkin aivojen hyvinvointiin. Ensimmäisessä ja toistaiseksi ainoassa jaksossa haastattelen aivojen asiantuntijaa Mona Moisalaa. Alunperin julkaistu osoitteessa www.kaupunkikanava.fi 16.12.2021.

Selailetko somea kymmenen minuutin välein? Vaikka ei olisi puhelinta kädessä, tuntuuko siltä että ajatukset harhailevat? Onko multitaskaus muuttunut multipaskauksi? Onko mihin tahansa keskittyminen yksinkertaisesti vaikeaa?

Et ole yksin.

Ajatuskatkoksia-podcast pohtii digitalisoituneen nyky-yhteiskunnan, älylaitteiden ja sosiaalisten medioiden vaikutusta aivoihin, keskittymiskykyyn ja elämään kokonaisuudessaan. Asiantuntijavieraiden kanssa tutkimme ilmiötä eri näkökulmista.

Ensimmäisessä jaksossa vierailee Mona Moisala. Hän on psykologian tohtori, aivojen asiantuntija ja työterveyspsykologi, joka on erikoistunut ajatustyöläisten valmentamiseen. Hän on tutkinut muun muassa älylaitteiden ja pelaamisen vaikutusta keskittymiskykyyn. Hänen työhön voi perehtyä osoitteessa www.monamoisala.com.

Tässä jaksossa keskustelemme sosiaalisesta mediasta, viihteen nopeatempoisuudesta, pelaamisesta ja kuinka ihmismielen palkkiojärjestelmä liittyy tähän kaikkeen. Mona myös neuvoo, kuinka aivojen hyvinvointia ja keskittymiskykyä voi parantaa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *